Microsoft Forms en Office 365 een korte uitleg

Geplaatst op 14-02-2023

Categorie: Zakelijk

Microsoft Forms is een web-gebaseerde service die het maken en delen van vragenlijsten of enquêtes mogelijk maakt. Het is een onderdeel van Microsoft 365 (voorheen Office 365) en gebruikers kunnen vragenlijsten maken met een aantal verschillende vraagtypen zoals meerkeuzevragen, open vragen, afbeeldingen, ratingvragen en meer. Gebruikers kunnen ook verschillende vragenlijsten maken, bewerken en delen met anderen. Microsoft Forms kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals het verzamelen van feedback, het verzamelen van informatie over een evenement of het verzamelen van informatie over een product.

Waarom Microsoft Forms gebruiken van Microsoft 365 en niet een ander systeem?

Microsoft Forms biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere systemen voor het maken van vragenlijsten. Ten eerste is het volledig geïntegreerd met Office 365, waardoor gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot hun vragenlijsten en deze kunnen delen met anderen. Ten tweede is de interface van Microsoft Forms gemakkelijk te gebruiken, waardoor het maken en delen van vragenlijsten snel en eenvoudig is. Ten derde is Microsoft Forms ook volledig geïntegreerd met Excel, waardoor gebruikers gegevens uit vragenlijsten kunnen exporteren naar Excel.

Deze applicatie is een mooi alternatief voor Mentimeter, Datumprikker, SurveyMonkey of Google Formulieren.

Daarnaast is deze applicatie binnen Microsoft 365 laagdrempeligheid zodat een managementondersteuner, marketingmedewerker, teamleider of productiemedewerker een formulier op kan stellen en deze promoten via de digitale werkplek. Binnen de Office 365 training gaan wij handson aan de slag met prakijkopdrachten. 

Microsoft Forms persoonlijk of gedeeld gebruiken?

Microsoft Forms kan zowel persoonlijk via je eigen Microsoft 365 account worden gebruikt als in gedeelde kanalen. Als een gebruiker een Microsoft Forms formulier maakt via zijn eigen account, kunnen ze deze delen met anderen via een openbare link of een beveiligde link. Als een gebruiker de vragenlijst aanmaakt in een gedeelde locatie in een Team/kanaal dan ontstaat er een samenwerkingsmogelijkheid met alle leden van datzelfde team. Let op, er kleeft ook een groot nadeel namelijk dat alle leden ook automatisch toegang krijgen tot de resultaten van de Forms.

7 Functionaliteiten om te kiezen voor Microsoft Forms

  1. Multi-page Forms: Met Microsoft Forms kun je een vragenlijst of quiz maken met meerdere pagina's, zodat je gebruikers door de vragen kunnen navigeren.
  2. Vervolgkeuze vragen: Met deze functie kun je gebruikers door de vragen sturen, afhankelijk van hun antwoorden.
  3. Custom Branding: Met Microsoft Forms kun je je vragenlijst of quiz aanpassen aan je bedrijfsmerk.
  4. Data visualisatie: Met Microsoft Forms kun je je antwoorden visualiseren met behulp van verschillende grafieken en tabellen.
  5. Samen een formulier maken: Met Microsoft Forms kun je je vragenlijst of quiz delen met anderen, zodat je samen kunt werken aan de inhoud.
  6. Notificaties: Met Microsoft Forms kun je automatisch meldingen verzenden naar gebruikers wanneer hun antwoorden zijn ontvangen.
  7. Vertalen: Met Microsoft Forms kun je de vragen in verschillende talen vertalen. Hierdoor behoudt je alle resultaten in één formulier

Office 365 training om meer te leren over Microsoft Forms

HaHa Training biedt tijdens de Microsoft 365 cursus gebruikers aan om meer te leren over Microsoft Forms. Deze trainingen worden handson uitgevoerd waardoor cursisten de kracht van het systeem ervaren. Aan het eind van de Office 365 cursus zijn gebruikers in staat om zelf vragenlijsten te maken, bewerken en delen met anderen,